Vi har samlet en række inspirerende vejvisere fra Danmark og udlandet, som er alt fra designere, arkitekter, ingeniører, opfindere og entreprenører. Det, der fører dem sammen, er, at de alle arbejder med fysisk iværksætteri og bæredygtighed.

  • Et duo bestående af Anne Werner og Kasper Lynge. Studiet er forankret i bæredygtighed - og de arbejder udelukkende med kommercielt skalerbare materialer, der kommer fra post-produktion i industrien.

    https://betterweather.dk/

  • HYSTERIA er et København-baseret værksted og designstudio, grundlagt af arkitekt Pil Whitta.

    Pil er hengiven til enkelhed og ærlighed - både i æstetisk perspektiv og i hendes tilgang til arbejdet. Hendes fascination af samlinger og konstruktion er en altid tilstedeværende kilde til inspiration, hvilket skaber ærlige og markante objekter med synlige detaljer og en minimalistisk udtryk.

    https://www.hysteria-objects.com/

  • Helium Living designer og producerer interiør, der skaber synergi mellem funktion og æstetik, og som giver mindre rod og mere plads ud fra 3 principper.

    1) Pladsudnyttelse: Vi skal gøre det nemt at udnytte et rums potentiale

    2) Æstetisk. Minimalistisk. Ærligt: Vi skal lave tidløse produkter og stå ved vores materialevalg

    3) Holdbart. Reparerbart. Cirkulært: Materialerne skal have mindst samme levetid, som det tager jorden at danne nye.

    Helium Living producerer alle møbler København i samarbejde med mikroproducenten Quirky Moose.

    https://heliumliving.dk/

  • Farve spiller en stor rolle i arbejdet hos designeren Laura Kjær. Hendes design kombinerer gamle med nye produktionstekniker, ved at f.eks, kombinere en gammel mosaikteknik med en moderne laserskærer. I sin design, prøver Kjær at genfinde den "skaberglæde", der først fik hende til at ønske at blive designer.

    https://laurakjaer_studio/

  • Anna fokuserer på at skabe genstande, som i deres design og konstruktion fremstår ærlige og tydelige. I hendes værk, afspejles en entusiasme for at kombinere tradition og nutid, ærlighed og æstetik.

    https://www.annasoegaard.dk/

  • Thomas design and produce furniture in Denmark, from his own studio and workshop in Copenhagen, but also in collaboration with local manufactures and craftsmen. Through his work, he strive to challenge our perception of furniture - its function, materiality and form language.

    https://www.thomaswoltmann.com/

  • Sille skaber gardiner, af genbrugstekstilier. “Det er historierne, det unikke og den bæredygtighed mine tekstiler er placeret ind i. At et stykke stof får sjæl, fordi det er farvet i min farmors gamle gryde, med lyng fra heden, som er samlet med en ro og en jordbundenhed, og en tanke for, at sådan har heden set ud i mange hundrede år. Og det er dens materialer. Jordens materialer. Og de bliver vakt og får nyt liv.”

    https://www.sillewindum.com/

  • ChipChop er en digital platform og et designkoncept skabet at Kristoffer Munk & Morten Ydefeldt. Gennem at lade kunden deltage i designudviklingen, involverer de mennesker i hands-on fælles design af egne møbler til lokal produktion.

    https://chipchop.dk/

  • Matthias Gschwendtner er en designer baseret i Berlin og Bayern, der arbejder inden for krydsfeltet mellem materialer og teknologier. Med udgangspunkt i disse temaer fletter han beregningsmæssigt design, 3D-scanning og robotisk produktion sammen med sine studier og muliggør en bæredygtig produktionsproces.

    https://www.instagram.com/matthiasgschwendtner/

  • Plastic Projects producerer æstetiske paneler og produkter af genbrugsplast, hvilket fremmer ressourcebevidsthed og muliggør, at folk kan skabe med genbrugsplast. Plastic Projects tror på, at ved at fremme æstetiske affaldsprodukter vil folk sætte mere pris på plastik. Det er håbet, at dette vil øge interessen for forskellige plastiktyper, hvorfor genbrug er https://plasticprojects.dk/vigtigt, og at forbrugere kan efterspørge genbrugsprodukter overalt.

    https://plasticprojects.dk/

  • Gustav er en freelance designer baseret i Stockholm som finder inspiration i fremstillingsmetoder og materialer.

    ”Jeg siger ikke, at 3D-modellering skal bruges som erstatning for fysisk prototyping, snarere som en effektiv måde at udforske proportioner, materialer og volumen i virtuel virkelighed, der giver afgørende indsigt, inden man går ind i værkstedet.”

    https://www.gustavwinsth.com/

  • Designduon FrederikGustav bevæger sig på tværs af forskellige funktioner, skalaer og kontekster for at skabe genstande og installationer, der fusionerer design, arkitektur og kunst. Med fokus på glæde og spænding ved eksperimentering med bygge- og konstruktionsteknikker, overfører deres arbejde disse følelser til brugeren gennem sanselige objekter, der leger med funktion, komposition og materiale.

    https://frederikgustav.dk/

  • Stifteren Bonnie Hvillum ønsker at skabe en fremtid, der fuldt ud er centreret omkring cirkulære designprincipper - genbrug, genanvendelse, fornyelse og nytænkning. Materialer er byggestene til alt i verden, fra emballage til arkitektur - og det er der, navnet Natural Material Studio stammer fra.

    https://naturalmaterialstudio.com/

  • Henry er en newzealandsk arkitekt, der arbejder hos GXN, den grønne innovationsenhed hos det København-baserede arkitektfirma 3XN. Henry afsluttede sin kandidatgrad på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han specialiserede sig i arkitektur og ekstreme miljøer og udforskede aktuelle og fremtidige globale udfordringer gennem ekspeditioner til forskellige steder.

    https://www.henryglogau.com/

  • Studio Kathryn Larsen har arbejdet med renovering og biobaserede materialer siden 2018. De specialiserer sig i naturlige materialer og byggeprocesser, der er sunde for både planeten og mennesker, såsom udvikling af tangbaseret bioplastik.

    https://kathrynlarsen.com/

  • Ballowitz Guitars drives af Henrik Ballowitz, som er instrumentbygger. Efter at have arbejdet flere år med at bygge orgler, besluttede Henrik sig i 2023 for at blive helt selvstændig og primært fokusere på renovering og nyproduktion af guitarer.

    https://ballowitzguitars.com/

  • Atelier Tonni er et kunst- og møbeldesign-studio, der blev etableret i København i 2021 af Simone Mørch. Atelieret skaber fine objekter af plastikaffald, der er smidt ud i Danmark.

    https://www.ateliertonni.com/

  • Freddie designer spil, hvor temaet eller gameplayet tiltaler hende personligt eller fanger hendes fantasi. Dette betyder typisk, at hun skaber flere børnespil (det må være alle de klare farver!), selvom hun også elsker at designe mere lette familie/voksen spil og endda single-player puslespil (selvom disse også ser ud til at involvere mange farver).

    https://www.fsvdesign.com/games

  • 91-92 er et bæredygtigt 3D-printstudio baseret i København. Studiets rolle er at designe, udvikle og producere hverdagsobjekter og møbler lavet af genbrugsplast. Ved at anvende 3D-printteknologi kan vi lokalere vores produktion, minimere materialeaffald og reducere energiforbrug.

    https://ninetyoneninetytwo.com/

  • Sia Hurtigkarl er en designer baseret i København med fokus på objekter, tekstiler og installationer.

    Med narrativet i centrum for sin praksis søger hun inspiration i menneskelig kultur, ritualer og lokale materielle forhold. Hendes arbejde er ofte motiveret af problemstillinger eller tendenser i det nuværende samfund.

    https://siahurtigkarl.com/

  • Birdie er et produkt i form af en kanariefugl, der hjælper med at indikere og forebygge dårlig indendørs luftkvalitet. Hvad der begyndte som et hobbyprojekt, blev til en fuldtidsbeskæftigelse, efter at have rejst over 500.000 gennem crowdfunding. De to stiftere, Andreas Kofoed Sørensen & Hans Høite Augustenborg, er nu på en mission for at forbedre den indendørs luftkvalitet i millioner af hjem, kontorer og skoler over hele verden.

    https://www.birdie.design/

  • “Da jeg studerede og ikke havde meget penge, så jeg ofte i skolens affald for at finde materialer til mine projekter. Det var en sjov, kreativ og udfordrende måde at give nyt liv til noget gammelt. Der er det, der har inspireret min nuværende tilgang. Det giver mig altid spændende overraskelser.”

    https://diegoscopy.com/

  • Stine Mikkelsen er en del af en ny generation af designere, der arbejder inden for feltet mellem håndværk og design, innovation og tradition. Hendes designs udvikles med fokus på nye måder at forstå og udnytte både materialer og designprocesser. På den måde brobygger hun kløften mellem flere tekniske discipliner og genrer med nye typologier som resultat.

    https://www.stinemikkelsen.com

  • Andrea er en italiensk designer, som har arbejdet med socialt design i mange år. Han har blandt andet udformet en workshop ved navn SUPERLOCAL, som handler om at skabe sin egen unikke skammel ved hjælp af digitale værktøjer – ikke helt ulig KOSTBART.

    https://andreadechirico.co/

  • Zsuzsanna Horvath er en designer og arkitekt med en solid baggrund inden for møbeldesign, konstruktion af forskellige udendørsinstallationer og design af offentlige bygninger. Hun har boet i Danmark siden 2018, hvor hun driver sit eget arkitektur- og designstudio.

    https://www.zsuzsannahorvath.com/

  • Flere vejvisere vil blive publiceret løbende.

Læs mere om vores værktøjer for at selv komme igang med fysisk iværksætteri